Konum

Marvista Deluxe Resort Hotel & Spa gerek doğal güzellikleriyle gerekse tarihi dokusuyla cazibe merkezi olarak Silifke'de misafirlerini bekliyor.

Aynalı Göl

Gilindire veya Aynalıgöl Mağarası, Sancak Burnu ile Kurtini Deresi arasında yer alıyor. Giriş ağzı denize bakan ve hemen önünde küçük bir köy bulunan mağaraya denizden ve karadan gidilebiliyor. 555 m uzunluğu, girişe göre – 46 m derinliği girişe göre 22 m yüksekliği bulunan mağara, her türden damlataş oluşumları ile kaplıdır. Ayrıca mağarada genişliği 18-30, uzunluğu 140, derinliği 5 - 47 metre olan büyük göl bulunuyor. Aynalı Göl otelimizden 38 KM mesafededir.

Tisan Koyu

Tisan Koyu, Mersin ilinin Silifke ilçesinin Yeşilovacık mahallesinde bulunan bir koy. Günümüzde yazlık olarak kullanılan Tisan bölgesi aynı zamanda tanrıça Afrodit’e adanan antik Afrodisias (günümüzde benzer isimli diğer yerleşimlerle karıştırılmaması için Kilikya Afrodisiası olarak anılmaktadır) yerleşiminin de bulunduğu tarihî bir bölgedir. Tisan Koyu otelimizden 10 KM mesafededir.

Ayatekla

Hıristiyanlğın en eski ve enönemli merkezlerinden biri olan Ayatekla diğer adıyla Meryemlik Azize Tekla’nın buraya gelişi ile baslar. Isa Peygamber’in havarilerinden St. Paul’ün vaazlarından etkilenen 17 yaşındaki Tekla kendini Hıristiyanlık dinine adar. St. Paul’ün bu değerli öğrencisi Konya ve Yalvaç’ta Hıristiyanlığı yaymak için propaganda yaparken paganların baskılarına maruz kalıp, öldürüleceğini öğrenince kaçıp Seleukia’ya gelir ve sonradan kiliseye çevrilen bir mağara da saklanır. Ayatekla otelimizden 34 KM mesafededir.

Silifke Kalesi

Temel belirlemelere göre Helenistik ya da erken Roma döneminin olduğu anlaşılan kale, geçirdiği onarım ve değişiklikler sonucu bugün bir Orta Çağ Kalesi görünümündedir. Silifke‘ye hakim, 185 metre yüksekliğinde bir tepe üzerinde yapılmış olan, çevresi kuru hendekle çevrili oval biçimdeki kalenin içinde kemerli galeriler, su sarnıçları, depolar ve diğer yapı kalıntıları bulunmaktadır. Silifke Kalesi 38 KM mesafededir.

Cennet Cehennem Obruğu

Cennet ve Cehennem Obrukları, Silifke – Narlıkuyu yakınlarında bulunan doğal yollarla oluşmuş tarihi ve turistik ilgi çeken, çok derin mağaralardır. Cennet çöküğü ve Cehennem çukuru arasında 80 metre mesafe vardır. Kültür ve Turizm Bakanlığınca müze kapsamında olup ziyaretçilere açıktır. Cennet Cehennem Obruğu otelimizden 59 KM mesafededir.

Astım Mağrası

yerin 15 metre altındaki mağara gerek ilginç şekilli sarkıt ve dikitleri gerekse astım hastalarına iyi geldiğine inanılan havası ile kentin ilgi çeken turistik mekânlarının başında geliyor. Astım Mağarası birbiriyle bağlantılı toplam uzunluğu 200 metreyi bulan galerileri, ilginç şekilli sarkıtları ve dikitleriyle de görsel şölen sunuyor. İçi ışıklandırılmış olup, mağaranın astımlılara iyi geldiğine inanıldığı ve içinde dilek tutulduğu için hem Astım Mağarası hem de Dilek Mağarası denilmektedir. Mağarada sıcaklık ortalaması 15 derece santigrat olup, nem oranı yazın %85, kışın %95’e ulaşır. Astım Mağrası otelimizden 59 KM mesafededir.

Üç Güzeller

Cennet obruğu içindeki yeraltı deresinin denize ulaştığı yerdeki tatlı su kaynağından yararlanılarak burada yaptırılan hamamın yıkanma bölümünün tabanında yarı tanrıça üç kızkardeş tasvir edilmektedir. Baskın renkleri beyaz, siyah, kahverengi ve sarı olan mozaikte Zeus’un kızları Aglaia, Euphrosyne ve Thalia çıplak olarak kumru ve keklikler arasında dans ederken görülmektedir. Narlı Kuyu Müzesi otelimizden 56 KM mesafededir.

Alahan Manastırı

İsa’nın havarilerinden Tarsus’lu Pavlus (Sen Paul) ve yine Tarsus’ta yaşamış Hıristiyanlığın öncülerinden Barnabes, M.S. 41 yılında Hıritiyanlığı yaymak için Anadolu’da çeşitli yolculuklar yapmışlardır. Fakat, o tarihte Hıristiyanlık henüz resmi din olmadığından ve ibadet gizli olduğundan tapınakların da gözden uzak ve ulaşımı güç yerlerde olması tercih edilmiştir. Alahan Manastırının olduğu yerde de böyle bir tapınağın yapıldığı anlaşılmaktadır. Ancak bu günkü manastır öreni Hristiyanlığı resmen kabul edilişinden sonra, beşinci yüzyılda inşa edilmiştir. Manastırı yaptıran kişi manastırda lahdi ve bir kitabesi olan Tarasis adlı bir rahiptir. Alahan Manastırı otelimizden 131 KM mesafededir.

Uzuncaburç Köyü

Hellenistik Dönem’de merkezi Uzuncaburç’un 4 km. doğusundaki Olba Territoriumu’nun ibadet yeri olan bugünkü Uzuncaburç yerleşim yeri, Roma Dönemi’nde, 72 yılında İmparator Vespesianus zamanında Olba’dan ayrılarak Diokaesareia (Tanrı-İmparator Kenti) adıyla özerk, kendi adına para basan kent durumuna gelmiştir. Bizans Dönemi’nin ardından Türkler buraya şehrin sembolü olan yüksek burcun (Hellenistik Kule’nin) ismini vererek “Uzuncaburç” demişlerdir. Uzuncaburç 66 KM mesafededir.

Kızkalesi

Deniz Kalesi olarak da bilinen Kızkalesi, adını da verdiği mahalle sahilindeki küçük bir adacığın üzerinde kurulmuştur. Kıyıya uzaklığı yaklaşık 600 metredir. Burada bulunan bir yazıttan 1199 yılında I. Leon tarafından yaptırılmış olduğu öğrenilmiştir. 1361’de Kıbrıs Krallığı tarafından zapt edilmiştir. Strabon, Roma Dönemi’nde korsanların kaleyi barınak olarak kullandıklarından bahsetmektedir. Kızkalesi otelimizden 60 KM mesafededir.